JemDomace BLOG

Domači recepti iz lokalno pridelanih sestavin

ZAPEČENI MLINCI

Sestavine:

  • 2 čebuli,
  • maslo,
  • 500 g mletega mesa,
  • 200 g mlincev,
  • 1 jajce,
  • 3 dcl mleka,
  • 2 dcl smetane za kuho

Priprava

Čebuli olupimo in ju drobno nasekljamo, nato jo v ponvi prepražimo na maslu in dodamo 1,5-2 žlički soli. Ko čebula postekleni, dodamo 500 g mletega mesa in pražimo 10-15 min. Če je potrebno malo zalijemo.

Pekač premažemo z maslom in v njega nadrobimo 200 g mlincev. Enakomerno razporedimo po pekaču. Mlince prekrijemo s prepraženim mesom in čebulo. V posodi razžvrkljamo 1 jajce, 3 dcl mleka in 2 dcl smetane za kuho. Prelijemo preko mesa. Damo v pečico na 200°C za 10 min. Potrosimo z naribanim sirom in damo nazaj v pečico za še 10 min.

Če želite, da so mlinci mehkejši, jih lahko predhodno poparite.

Povzeto po: sasina-kuhinja.com

mateja

Na vrh