JemDomace BLOG

Domači recepti iz lokalno pridelanih sestavin

POMEN LOKALNO PRIDELANE HRANE

POMEN LOKALNO PRIDELANE HRANE

Spletna tržnica Jem domače je pripravila kampanjo ozaveščanja o pomenu lokalno pridelane hrane Trajnostnost, samooskrba, skupnost — to so pojmi, ki predstavljajo protiutež globalizaciji, ki je naš planet pripeljala do roba. Tako ne gre več naprej, tega se zavedamo vsi,…

BLITVA

BLITVA

Blitva je zelenjava, ki spada v vrsto »solatnice in špinačnice«. Je sorodnica rdeče pese, ki ima zgubane temnozelene in čvrste liste ter steblo različnih barv. Najbolj običajna blitva ima listna stebla in vmesna rebra bele barve, vedno bolj priljubljene pa…

SKUTINO PECIVO

SKUTINO PECIVO

Okusno lahkotno pecivo za začetnike. Popestrite si dan z osvežujočim pecivom, ki bo navdušilo vse ljubitelje mlečnih izdelkov. Odlična sladica za nepovabljene goste, saj je pripravljena zelo hitro. Sestavine: 0,5 kg pasirane skute (priporočamo pasirano skuto Kmetije Lamperček) 1 lonček…

BUČKE

BUČKE

Bučke in buče so poleti zelo priljubljena hrana, poznamo pa jih kar nekaj različnih vrst. Bučke kulinarično obravnavamo kot zelenjavo, pa so bučke botanično gledano nedozorelo sadje, saj so pravzaprav otekli jajčniki bučkinega cveta. In to niti približno niso vse…

JABOLKA

JABOLKA

Jabolko na dan, odžene zdravnika stran, pravi star pregovor. Za popolno zdravje jih boste sicer potrebovali nekaj več, vendar naj vam to ne vzame poguma. Jabolka krepijo srce in ožilje ter varujejo pred rakom. Pospešujejo tudi presnovo in odvajajo vodo…

ČESNOVA JUHA

ČESNOVA JUHA

Sestavine za 4 osebe: – 4 glave česna (uporabimo lahko tudi mladi česen), – 4-5 krompirjev, – 2,5 dl smetane za kuhanje, – maslo, – sol, poper, muškatni orešček Priprava: Česen olupimo in na hitro prepražimo na maslu. Krompir olupimo…

MAFINI S KORUZNO MOKO IN SKUTO

MAFINI S KORUZNO MOKO IN SKUTO

Sestavine: 3 jajca 250 ml jogurta 120 ml olja žlička soli 1 pecilni prašek 6 žlic bele moke 7 žlic koruzne moke približno 200-250 g skute Postopek: Pečico segrejemo na 200 ° C. Kalupe za mafine rahlo namažemo z oljem…

OREHOVE REZINE

OREHOVE REZINE

Enostavno in hitro pripravljeno pecivo. Sestavine: 3 jajca 1 lonček sladkorja (2 dl) 1 lonček mleka 1/2 lončka olja 1 lonček pšeničnega zdroba 4 velike žlice ostre moke 1 pecilni prašek 1 lonček mletih orehov 3 olupljena in naribana jabolka 250 mascarpone…

SOLATA IZ AJDOVE KAŠE

SOLATA IZ AJDOVE KAŠE

Zelo enostavna in nadvse okusna solata iz ajdove kaše z zelenjavo, mladim sirom in morskimi sadeži. Sestavine: 250 g ajdove kaše Sol, poper, česen, olivno olje 1 čebula 1 strok česna 1 rumena ali rdeča paprika 1 korenček 1 paradižnik…

Na vrh