070 205 430

Za naročila in dodatne informacije smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure ali v soboto od 9. do 13. ure.

GDPR in piškotki

Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj.  


Piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.


Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

RIC SLOVENSKA BISTRICA

PHPSESID

Identifikacija uporabnikove seje

Trajanje seje

RIC SLOVENSKA BISTRICA

language

Nastavitev jezika

30 dni

RIC SLOVENSKA BISTRICA

currency

Nastavitev valute

30 dni

RIC SLOVENSKA BISTRICA

CL_COOKIELAW

Uporaba piškotkov

365 dni

ShareThis

_stid, UID*,_uset

Deli z drugimi

Različno

Google Analytics

_ut*

Statistika ogledov spletne strani

Različno

RIC SLOVENSKA BISTRICA

acopendivids

valuta EUR, jezik

Trajanje seje

RIC SLOVENSKA BISTRICA

acgroupswithpersist

nastavitev

Trajanje seje