Nastavitve piškotkov
Cvetlični med (šepet cvetlic) 330 g (Čebelerstvo Poslek)

Cvetlični med (šepet cvetlic) 330 g (Čebelerstvo Poslek)

0 mnenj  0 mnenj  |  Komentiraj
Proizvajalec: Čebelarstvo Poslek
Šifra: cvetmedpos330
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 6,10€
Brez DDV: 5,57€
Količina:  

Šepet cvetlic za romantike ali cvetlični med je popolnoma naravni produkt dela Mrbee-jevih pridnih čebel. Je brez konzervansov, arom in umetnih barvil in je cvetličnega izvora. Čebele nabirajo nektar na spomladanskih cvetlicah, predvsem na regratu, divji češnji in javorju. Slednji ob ugodnem spomladanskem vremenu dajejo obilno bero medu.


Barva:
Barva cvetličnega medu je lahko zelo različna, od slamnato rumene do rjave. Odvisna je od vrste rastlin in deleža medu iz mane. Cvetlični med je po večini moten, le redkokdaj bister in hitro kristalizira. Barva kristaliziranega medu je svetlejša od ne kristaliziranega, lahko je od svetlo rumene do svetlo rjave.


Vonj:
Cvetlični med je lahko zelo prijetnega vonja: po sadju, kuhanem sadju ali kompotu, po travniških cveticah, alpskih cveticah, travniku ali vosku. Vonj cvetličnega medu je lahko včasih tudi rezek ali ima vonj po lesu in smoli ( odvisno od deleža mane). Intenzivnost vonja je srednja do močna.


Okus in aroma:
Obstojnost cvetličnega medu je srednja do dolgotrajna, s pekočim okusom po sladkem. Včasih je tudi osvežilen. Zaznavna je aroma po cveticah ( vijolice, travniške cvetice, zelišča, detelja ), svežem sadju ( jabolka, hruške, breskve, muškatno grozdje, suhe slive, fige), po kompotu ali kuhanem sadju, po karamelnih ali mlečnih bonbonih, po rjavem sladkorju, karameli in melasi, po zelenem ( sveža trava, zmečkano zeleno listje). Včasih je zaznavna aroma medu iz mane, po smoli in lubju.


Uporaba:
Cvetlični med je primeren kot namaz na kruhu in za pripravo lahkih mesnih jedi, solat, napitkov in je dobra izbira tudi za otroke zaradi svojega sladkega in nežnega okusa. Krepi srce in ožilje ter pospešuje celjenje ran. Uporabljamo ga tudi za okrepitev organizma in imunskega sistema, pri prehladnih obolenjih in povišani temperaturi. Je tudi znano naravno zdravilo proti alergijam ( posebno proti senenemu nahodu).


Neto količina: 330g


Poreklo: Slovenija

Komentiraj

Ime:


Vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena: Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica