070 205 430

Za naročila in dodatne informacije smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure ali v soboto od 9. do 13. ure.

Kostanjev med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Kostanjev med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Kostanjev med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Proizvajalec:Čebelarstvo Poslek
Šifra: BEE14
Razpoložljivost: Na zalogi
  • 8.80€

  • Brez DDV: 8.04€

Ta izdelek je na voljo za dostavo po celotni Sloveniji.


Kostanjev med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Kostanjeva pripoved za zaljubljene ali kostanjev med je popolnoma naravni produkt dela Mrbee-jevih pridnih čebel. Je brez konzervansov, arom in umetnih barvil in je cvetličnega izvora, katerega čebele pridelajo iz nektarja kostanja.


Barva:

Barva kostanjevega medu je lahko temno rjave ali jantarne barve, z rdečim odtenkom in je po barvi precej podoben smrekovemu medu. Kostanjev med je vedno bister in po navadi ne kristalizira. Motnost je znak navzočnosti drugih vrste nektarja ali mane. Kristalizacija je počasna (kristali so grobi) in je odvisna od vsebnosti nektarja cvetličnega medu ali mane.


Vonj:

Za kostanjev med je značilen grenek, trpek, oster vonj po kostanjevem cvetju, mokrem kartonu ali zmečkanem orehovem listju, ki je lahko odbijajoč. Intenzivnost vonja je močna.


Okus in aroma:

Kostanjev med vsebuje veliko cvetnega prahu, zato je zanj značilen dolgotrajno obstojen okus, zlasti po grenkem. Lahko ima tudi blag okus po kovini. Zaznavna je ostra, trpka aroma, po zažganem sladkorju, sladkornem siropu, po dimu, zeliščih in pelinu. Intenzivnost arome je močna do zelo močna.


Uporaba:

Kostanjev med je nepogrešljiva sestavina pri peki peciva, potic in medenjakov. Med vsemi medovi vsebuje največ vodikovega peroksida, kar mu daje bakteriostatično in bakteriocidno lasnost, zato ga največ uporabljamo pri bronhitisu, astmi in drugih dihalnih boleznih, v kozmetiki ter pri celjenju ran. Ugodno deluje na prebavila, krvni obtok, jetra, prebavila, pri kroničnih vnetjih želodca ter blaži težave z nespečnostjo. Zaradi večjega deleža fruktoze kot glukoze, ga lahko pod zdravniškim nadzorom uporabljajo lažji sladkorni bolniki.


Neto količina: 330 g

Poreklo: Slovenija