070 205 430

Za naročila in dodatne informacije smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure ali v soboto od 9. do 13. ure.

Gozdni med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Gozdni med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Gozdni med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Proizvajalec:Čebelarstvo Poslek
Šifra: BEE12
Razpoložljivost: Na zalogi
  • 9.00€

  • Brez DDV: 8.22€

Ta izdelek je na voljo za dostavo po celotni Sloveniji.


Gozdni med 330 g (Mr.Bee - Čebelarstvo Poslek)

Gozdni zaklad za radovedne ali gozdni med je popolnoma naravni produkt dela Mrbee-jevih pridnih čebel. Je brez konzervansov, arom in umetnih barvil in je maninega izvora - pridobljen predvsem iz izločkov insektov na živih delih rastlin ali izločkov živih delov rastlin.


Barva:

Obstaja pestra paleta barv gozdnega medu, od svetlo do temno rjave z rdečim ali zelenim odtenkom. Gozdni med je lahko kristaliziran, kristalizacija je srednja in navadno zajame vso količino. Če je tekoč, je lahko zelo vlečljiv.


Vonj:

Vonj gozdnega medu je precej intenziven in različen glede na vrsto mane. Zaznaven je oster vonj po smoli, sirupu smrekovih vršičkov, pa tudi po dimu, mleku v prahu, mlečnih bonbonih, medenjakih, vosku, po humusu in preperelem listju. Intenzivnost vonja je šibka do srednja.


Okus in aroma:


Gozdni med je po okusu sladek, poln, prijeten in običajno močan. Zaznavna je močna aroma po smoli, orehih, lešnikih, mleku v prahu, zeliščih, pelinu, melasi, rjavem trsnem sladkorju, zeliščnih bonbonih in suhem sadju.


Uporaba:

Gozdni med uporabljamo pri kuhanju v skutnih jedeh, omakah, polivkah in ga uživamo s črnim kruhom. Ima zdravilne učinke pri vnetjih dihalnih poti in živčni napetosti, priporočajo ga tudi slabokrvnim ljudem.


Neto količina: 330 g

Poreklo: Slovenija