070 205 430

Za naročila in dodatne informacije smo vam na voljo od ponedeljka do petka od 9. do 16. ure ali v soboto od 9. do 13. ure.

Lipov med 330 g (Čebelarstvo Poslek)

Lipov med 330 g (Čebelarstvo Poslek)

Lipov med 330 g (Čebelarstvo Poslek)

Proizvajalec:Čebelarstvo Poslek
Šifra: BEE10
Razpoložljivost: Na zalogi
  • 7.60€

  • Brez DDV: 6.94€

Ta izdelek je na voljo za dostavo po celotni Sloveniji.


Lipov med 330 g (Čebelarstvo Poslek)

Objem lipe za prijatelje ali lipov med je popolnoma naravni produkt dela Mrbee-jevih pridnih čebel. Je brez konzervansov, arom in umetnih barvil in je po izvoru cvetlični med, katerega čebele pridelajo iz nektarja lipe.


Barva:

Lahko je svetlo rumene do svetlo jantarne, slamnate barve, z zelenim odtenkom. Ni nujno vedno bister in po navadi hitro kristalizira. Značilni so veliki, grobi kristali. Kristaliziran med je slonokoščene do mlečno rumene barve.


Vonj:

Zaznaven je vonj po lipovem cvetju, svež in nežen vonj, vonj po mentolu, limonini lupini, citronki, lesu ali žaganju. Intenzivnost vonja je srednja do močna.


Okus in aroma:

Obstojnost okusa lipovega medu je srednja do dolgotrajna. Zaznaven je srednje do močno svež okus po mentolu, svežih orehih, zeliščih in kuhanem lipovem cvetju. Zaznavna je lahko tudi blaga aroma po cveticah.


Uporaba:

Zaradi izrazitega antibakterijskega delovanja je lipov med odlično preventivno sredstvo. Uporablja se pri prehladnih obolenjih in težavah z dihali, kašlju, angini, povišani temperaturi, glavobolu ter izgubi apetita. Priporočajo ga pri boleznih želodca, jeter in ledvic, spodbuja metabolizem in pomirja krče. Ker pospešuje znojenje, ni priporočljiv za srčne bolnike. Lipov med uporabljamo tudi pri kuhanju, lepotnih tretmajih, celjenju ran in hujšanju.


Neto količina: 330 g

Poreklo: Slovenija