Nastavitve piškotkov
Akacijev med (opoj akacije) 330 g (Čebelarstvo Poslek)

Akacijev med (opoj akacije) 330 g (Čebelarstvo Poslek)

0 mnenj  0 mnenj  |  Komentiraj
Proizvajalec: Čebelarstvo Poslek
Šifra: akacmedpos330
Razpoložljivost: Na zalogi
Cena: 7,10€
Brez DDV: 6,48€
Količina:  

Opoj akacije za nežne ali akacijev med je popolnoma naravni produkt dela Mrbee-jevih pridnih čebel. Je brez konzervansov, arom in umetnih barvil in je po izvoru cvetlični med, katerega čebele pridelajo iz nektarja akacije.


Barva:
Akacijev med je zelo tekoč, svetle barve, od skoraj brez barve do slamnato rumene. Ob uporabi deviškega satja iztočimo skoraj brezbarven med. Akacijev med je vedno bister, le redkokdaj je nekoliko opalescenten. Akacijev med ostaja v tekočem stanju in kristalizira izredno počasi.


Vonj:
Akacijev med ima značilen je vonj po deviškem satju, svežem vosku, akacijevem cvetju, cvetju sadnih rastlin, svežem sadju ( jabolka ). Lahko zaznamo vonj po kuhani hruški, sveži slami, sveže pokošeni travi in zmečkanem listju. Vonj akacijevega medu je zelo šibek, neizrazit.


Okus in aroma:
Po okusu je akacijev med sladek in blage arome. Obstojnost okusa je srednja do dolgotrajna. Zaznavna je aroma po deviškem satju, svežem vosku, akacijevem cvetju; občasno po cvetju sadnih rastlin, cvetlična (vijolice, vrtnice ), hruškah, lahko po vaniliji, smetanovih bonbonih, svežem maslu in sveži slami.


Uporaba:
Akacijev med je idealen namaz na belem kruhu, nepogrešljivo sladilo za kavo, čaj, kosmiče, ipd. Ureja prebavo, zmanjšuje izločanje želodčne kisline, regulira funkcijo želodca, pomaga pri zaustavljanju krvavitev in se priporoča tudi za pomirjanje v stresnih situacijah, pri nespečnosti ter pri prehladu. Posebno učinkovit je pri majhnih otrocih. Zaradi večjega deleža fruktoze kot glukoze, ga lahko pod zdravniškim nadzorom uporabljajo lažji sladkorni bolniki.


Neto količina: 330g


Poreklo: Slovenija

Komentiraj

Ime:


Vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena: Slabo           Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54