Nastavitve piškotkov

Domači recepti

JEM DOMAČE: JABOLČNA MARMELADA
Sestavine: 1 kg jabolk 300 g sladkorja sok 1 limone 1 žlička cimeta ​Priprava: Jabolka olupimo in drobno narežemo ter jih pokapljamo z limonovim sokom, da ne potemnijo. Sladkor in cimet stresemo na jabolka, nato damo posodo in pristavimo na ogenj, vsebino pa premešamo in zavremo. Jabolka skuhamo do mehkega, med kuhanjem s površine odstranjujemo pene. Kuhana jabolka odstavimo in nekoliko ohladimo, nato jih zmiksamo s paličnim mešalnikom. Posodo še enkrat pristavimo, da zavre. Vročo nadevamo v vroče kozarce, ki jih nepredušno zapremo. Ovijemo jih v veliko brisačo in ohladimo...
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: OREHOVE REZINE
Sestavine:  3 jajca 1 lonček sladkorja (2 dl) 1 lonček mleka 1/2 lončka olja  1 lonček pšeničnega zdroba 4 velike žlice ostre moke  1 pecilni prašek 1 lonček mletih orehov 3 olupljena in naribana jabolka 250 mascarpone sira Preliv: 75 gr masla 150 gr čokolade za kuhanje 2 žlici olja Postopek: Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo mleko in olje. Premešamo in nato dodamo pšenični zdrob, moko, pecilni prašek, orehe in naribana jabolka. Pustimo v skledi 10 min, da se masa prepoji, nato vlijemo v namazani in pomokani pekač (30 X 30cm..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KREMNA POROVA JUHA
Sestavine: 1 velik por 4 srednje veliki krompirji kisla smetana sol, poper, česen v prahu   Priprava: Por narežemo na kolobarčke in ga na maslu prepražimo. Pokrijemo in dušimo 10 minut, nato dodamo na koščke narezan krompir.  Vse skupaj zalijemo z vodo. Kuhamo, dokler ni mehko. Solimo, popopramo, dodamo malo česna v prahu in žlico kisle smetane. Vse skupaj zmeljemo s paličnim mešalnikom in dobimo zelo okusno kremno porovo juho.   Povzeto po: www.kulinarika.net   ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  JABOLČNA PITA
SESTAVINE: 350 g moke 100 g sladkorja 250 g margarine 1 jajce 1 pecilni prašek 1 kg jabolk   V posodi dobro zgnetemo moko, sladkor, margarino, jajce in pecilni prašek. Zavijemo v folijo in damo v hladilnik za približno 30 minut. Medtem olupimo jabolka ter jim dodamo malo cimeta in sladkorja – vse dobro premešamo. V pekač damo 2/3 testa in ga razporedimo po dnu. Nanj položimo naribana jabolka. Preostalo testo natrgamo na majhne koščke in potresemo po jabolkih. Pečemo 30 minut na 180° C. Povzeto po: http://www.mojirecepti.com ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  PŠENIČNI ZDROB Z JABOLKI
SESTAVINE: 0,5 l mleka 4 žlice pšeničnega zdroba 5 žlic sladkorja 0,5 kg jabolk   PRIPRAVA: V pol litra mleka dodamo 3 žlice pšeničnega zdroba in 3 žlice sladkorja ter premešamo. Kuhamo dokler se ne zgosti. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarce. Jabolka olupimo in narežemo na kocke, prelijemo z 1 dcl vodle in 2 žlicama sladkorja ter kuhamo, dokler se ne omehčajo. Jabolka spasiramo ter dodamo žlico pšeničnega zdroba ter kuhamo, dokler tekočina ne izhlapi. Dodamo v kozarce ter pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem okrasimo s krhljem jabolke in naribano čo..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: POLNJENI JAJČEVCI
SESTAVINE: 3 srednje veliki jajčevci 30 dag mletega mesa 20 dag naribanega sira 1 dl paradižnikove mezge 1 narezana paprika 1 narezana čebula 1 na lističe narezan paradižnik 1 žlička narezanega peteršilja 1 strok česna, sol, poper PRIPRAVA: Jajčevce olupimo in prerežemo. Izdolbemo jim sredino in jo narežemo na kocke. Zavremo slano vodo ter vsako polovico jajčevca v vodo potopimo za minuto. Vzamemo ven in položimo na namaščen pekač. Čebulo prepražimo in ji dodamo papriko, na kocke narezano sredino jajčevcev ter meso. Vse skupaj prepražimo, da meso potemni in dodamo začimbe ter mez..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: ŠPARGLJEV SLADOLED
Sestavine: 400 gramov ŠPARGLJEV 400 mililitrov mleka 100 gramov sladkorja 6 rumenjakov 100 gramov crème fraiche (lahko je tudi kisla smetana ali mileram) ščepec soli   Priprava: Šparglje narežemo na majhne kose. V slanem kropu jih kuhamo okoli deset minut, potem pa ohladimo v mrzli vodi. Rumenjake in sol zmešamo v gladko zmes, v drugi posodi pa zavremo mleko in sladkor. Zmanjšamo ogenj, v mleko prilijemo rumenjake in neprestano mešamo, da ne nastanejo grudice. Pazimo, da zmes ne zavre. Ko se zgosti, jo odstavimo z ognja, precedimo in ohladimo v ledeni vodni kopeli. ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: JABOLČNA McPie PITA
Predstavljamo vam še en zanimiv recept naše zveste stranke Nine Laubič. Sestavine: 4 jabolka 1 žlico rjavega sladkorja (oz. po okusu) 1/2 žličke cimeta sok ene mandarine ali limone malo naribanega ingverja 1 žlica koruznega škroba ali pudinga 1 zavitek listnatega testa 2 dcl olja Jabolka olupite in jih zrežite na male kockice. Dodajte vse ostale sestavine (razen testa in olja) in to v nekaj minutah podušite. Proti koncu vmešajte škrob, ki ga pred tem zmešajte v 1dcl vode. Lahko uporabite vanilijev, jagodi ali kateri drug sadni puding. Če želite nevtralen ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: BUČNA PITA
Tale recept nam je zaupala naša zvesta stranka Nina Laubič. Sestavine za testo: okoli 10 dag masla 1 skodelica pirine moke 1 žlica rjavega sladkorja malo soli   Vse sestavine zgnetemo skupaj. Testo naj medtem, ko delate nadev počiva v hladilniku. To zadostuje za pekač s premerom okoli 22cm ali manj. Sestavine za nadev: 3 skodelice bučnega pireja 3/4 skodelice rjavega sladkorja 3 žličke naribanega svežega ingverja 2 žlički mletega cimeta malo soli 1 skodelica smetane za stepanje (lahko nadomestimo s kokosovim mlekom) 3 jajca strok vanilije ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: POROVA KREMNA JUHA
SESTAVINE: 1 velik por (s kmetije Janžekovič) 1 krompir (s kmetije Dobnikar) sol, poper, česen v prahu voda smetana za kuhanje   PRIPRAVA: Por narežemo na kolobarje, krompir pa na majhne koščke. Por prepražimo na maslu ter dušimo, dodamo krompir in premešamo. Zalijemo z vodo - vode dodamo toliko, da sta krompir in por pokrita. Solimo, popopramo ter kuhamo tako dolgo, dokler ni kuhano. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, nato dodamo smetano za kuhanje in premešamo. Po želi dodamo še česen v prahu. Povzeto po: www.kulinarika.net   ..
Preberite več
(0) komentarjev.
paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54