Nastavitve piškotkov

Domači recepti

JEMDOMAČE: PITA S SKUTO IN BLITVO
Sestavine: - 5 jajc - 1 dcl mleka - 1 dcl olivnega olja - 500 g skute - sol (po potrebi) - 100 g blitve - 4 žlice koruznega zdroba - 4 žlice moke - 1 vrečka pecilnega praška - 2 žlici mešanice semen.          Priprava: Pečico vklopimo na 180 °C. Blitvo umijemo in jo očistimo. Damo v vročo vodo za par minut. Jajca stepemo  z mlekom in oljem, dodamo skuto in premešamo. Dodamo še moko, zdrob in pecilni prašek. Na koncu dodamo na drobno nasekljano blitvo in solimo. Zmes vlijemo v pekač (24 cm) in pečemo 30 minut. povze..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: ZAPEČENI MLINCI
Sestavine:  - 2 čebuli, - maslo, - 500 g mletega mesa, - 200 g mlincev, - 1 jajce, - 3 dcl mleka, - 2 dcl smetane za kuho           Priprava: Čebuli olupimo in ju drobno nasekljamo, nato jo v ponvi prepražimo na maslu in dodamo 1,5-2 žlički soli. Ko čebula postekleni, dodamo 500 g mletega mesa in pražimo 10-15 min. Če je potrebno malo zalijemo.  Pekač premažemo z maslom in v njega nadrobimo 200 g mlincev. Enakomerno razporedimo po pekaču. Mlince prekrijemo s prepraženim mesom in čebulo. V posodi razžvrkljamo 1 jajce, 3 dcl mleka in 2 dcl smetane z..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: ČESNOVA KREMNA JUHA
Sestavine za 4 osebe: – 4 glave česna (uporabimo lahko tudi mladi česen), – 4-5 krompirjev, – 2,5 dl smetane za kuhanje, - maslo, - sol, poper, muškatni orešček Priprava: Česen olupimo in na hitro prepražimo na maslu. Krompir olupimo in narežemo na kocke ter stresemo k česnu. Prepražimo na kratko in zalijemo z vodo. Solimo in popramo ter kuhamo približno pol ure. Prilijemo smetano in zmeljemo s paličnim mešalnikom. Dodamo malo muškatnega oreščka in po želji potresemo s sesekljanim peteršiljem. Preverimo, če nam okus ustreza in postrežemo z jušnimi kroglicami ali s popečenim kru..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: AJDOVA KAŠA S KORENČKOM
SESTAVINE 1 majhna čebula 1 strok česna vegeta listi peteršilja 1 lonček ajdove kaše 2 lončka vode 2 korenčka maslo PRIPRAVA Čebulo in česen narežemo na majhne koščke, v ponvi segrejemo maslo in v njem prepražimo čebulo in česen. Dodamo na kolobarje narezan korenček in vse skupaj pražimo dve minuti. Nato dodamo oprano in odcejano kašo, na drobno narezan list peteršilja in vse skupaj premešamo in zalijemo z vodo. Začinimo z vegeto ter kuhamo na zmerni temperaturi, občasno premešamo.   ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: JABOLČNA MARMELADA
Sestavine: 1 kg jabolk 300 g sladkorja sok 1 limone 1 žlička cimeta ​Priprava: Jabolka olupimo in drobno narežemo ter jih pokapljamo z limonovim sokom, da ne potemnijo. Sladkor in cimet stresemo na jabolka, nato damo posodo in pristavimo na ogenj, vsebino pa premešamo in zavremo. Jabolka skuhamo do mehkega, med kuhanjem s površine odstranjujemo pene. Kuhana jabolka odstavimo in nekoliko ohladimo, nato jih zmiksamo s paličnim mešalnikom. Posodo še enkrat pristavimo, da zavre. Vročo nadevamo v vroče kozarce, ki jih nepredušno zapremo. Ovijemo jih v veliko brisačo in ohladimo...
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: OREHOVE REZINE
Sestavine:  3 jajca 1 lonček sladkorja (2 dl) 1 lonček mleka 1/2 lončka olja  1 lonček pšeničnega zdroba 4 velike žlice ostre moke  1 pecilni prašek 1 lonček mletih orehov 3 olupljena in naribana jabolka 250 mascarpone sira Preliv: 75 gr masla 150 gr čokolade za kuhanje 2 žlici olja Postopek: Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo mleko in olje. Premešamo in nato dodamo pšenični zdrob, moko, pecilni prašek, orehe in naribana jabolka. Pustimo v skledi 10 min, da se masa prepoji, nato vlijemo v namazani in pomokani pekač (30 X 30cm..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  PIRE IZ HOKAIDO BUČE
SESTAVINE: 1 hokaido buča sol olje čebula muškatni orešček 0,5 dcl vina   Bučo prepolovimo, odstranimo seme in položimo v pekač na peko papir. Posolimo jo in pokapamo z oljem. Pečemo 30 min na 200°C, da se zmehča. Pečeni buči z žlico izdolbemo meso. V kozici na maslu prepražimo čebulo, dodamo bučno meso in zalijemo z belim vinom. Kuhamo še 10 minut, dodamo maslo in bučo s paličnim mešalnikom zmešamo v pire, ki ga začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.   Povzeto po kuharski knjigi. ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  JABOLČNA PITA
SESTAVINE: 350 g moke 100 g sladkorja 250 g margarine 1 jajce 1 pecilni prašek 1 kg jabolk   V posodi dobro zgnetemo moko, sladkor, margarino, jajce in pecilni prašek. Zavijemo v folijo in damo v hladilnik za približno 30 minut. Medtem olupimo jabolka ter jim dodamo malo cimeta in sladkorja – vse dobro premešamo. V pekač damo 2/3 testa in ga razporedimo po dnu. Nanj položimo naribana jabolka. Preostalo testo natrgamo na majhne koščke in potresemo po jabolkih. Pečemo 30 minut na 180° C. Povzeto po: http://www.mojirecepti.com ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  PŠENIČNI ZDROB Z JABOLKI
SESTAVINE: 0,5 l mleka 4 žlice pšeničnega zdroba 5 žlic sladkorja 0,5 kg jabolk   PRIPRAVA: V pol litra mleka dodamo 3 žlice pšeničnega zdroba in 3 žlice sladkorja ter premešamo. Kuhamo dokler se ne zgosti. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarce. Jabolka olupimo in narežemo na kocke, prelijemo z 1 dcl vodle in 2 žlicama sladkorja ter kuhamo, dokler se ne omehčajo. Jabolka spasiramo ter dodamo žlico pšeničnega zdroba ter kuhamo, dokler tekočina ne izhlapi. Dodamo v kozarce ter pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem okrasimo s krhljem jabolke in naribano čo..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: POLNJENI JAJČEVCI
SESTAVINE: 3 srednje veliki jajčevci 30 dag mletega mesa 20 dag naribanega sira 1 dl paradižnikove mezge 1 narezana paprika 1 narezana čebula 1 na lističe narezan paradižnik 1 žlička narezanega peteršilja 1 strok česna, sol, poper PRIPRAVA: Jajčevce olupimo in prerežemo. Izdolbemo jim sredino in jo narežemo na kocke. Zavremo slano vodo ter vsako polovico jajčevca v vodo potopimo za minuto. Vzamemo ven in položimo na namaščen pekač. Čebulo prepražimo in ji dodamo papriko, na kocke narezano sredino jajčevcev ter meso. Vse skupaj prepražimo, da meso potemni in dodamo začimbe ter mez..
Preberite več
(0) komentarjev.
paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica