Nastavitve piškotkov

RDEČA PESA

Surova rdeča pesa pomaga pri krepitvi in čiščenju krvi in ožilja, zatira tumorje in nekatere hujše bolezni, učinkuje pri virusnih obolenjih in prehladih, je preventivna zaščita pred posledicami škodljivega radioaktivnega in drugih sevanj, upočasnjuje staranje, čisti in raztapla, ledvice ter sečni mehur. Pri zdravljenju z rdečo peso se v razne namene uporabljajo surovi gomolji, sok in listi. Pomaga tudi primeru slabokrvnosti, hripavosti, proti prehladu, za odstranjevanje kurjih očes, za krepitev in čiščenje krvi

Domača uporabnost

  • Sok rdeče pese se uporablja za znižanje telesne temperature; pripravimo 250 ml sveže iztisnjenega soka rdeče pese in mu dodamo sok štirih svežih limon, dobro premešamo in pijemo po požirkih.

  • Zdravilci zelo priporočajo sok rdeče pese proti celulitu. Iztisnemo sok iz enega gomolja surove rdeče pese, dodamo sok iz treh strokov česna in šopka zelenega peteršilja. Sok pijemo po požirkih uro pred glavnimi obroki.

  • Iz telesa skupaj s kalijem odvaja vodo in kisline.

  • Razstruplja črevesje in odpravlja zaprtost.

  • Vsebuje snovi, ki delujejo podobno kot ženski spolni hormoni, zato je še posebej priporočljiva za ženske v času klimakterija.

Povzeto po: www.bodieko.si


 

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica