Nastavitve piškotkov

MOTOVILEC

Motovilec vsebuje zdravju koristne snovi – poleg vitaminov A in C, ki krepita imunski sistem ter B6, ki odpravlja utrujenost, vsebuje še železo, magnezij in kalij ter folno kislino, ki odpravlja slabokrvnost.

Motovilec, kot rečeno, vsebuje ogromno železa, ki je zelo dragocen element za telo, saj poživi celično dihanje. Železo omogoča tvorbo zadostnih količin rdečih krvnih telesc, zato naj si motovilec privoščijo ženske ob obilnih menstruacijah, da si nadomestijo izgubljeno železo. Če imamo možnost, jed z motovilcem obogatimo z živilom, bogatim z vitaminom C, da povečamo njegove učinke. Namesto s kisom ga lahko na primer začinimo z limoninim sokom.

Motovilec ima zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov visoko hranilno-fiziološko vrednost. Vsebuje tudi karotin, ki pa lahko uspešno lovi proste radikale le, če ga zaužijemo skupaj s hladno iztisnjenimi olji ali drugimi prijaznimi maščobami, na primer v semenih, kot so sončnice, bučnice in pinjole. Motovilec pomirjujoče deluje na prebavila in hkrati spodbuja presnovo.

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica