Nastavitve piškotkov

JEM DOMAČE: ZAPEČENI MLINCI

Sestavine: 
- 2 čebuli,
- maslo,
- 500 g mletega mesa,
- 200 g mlincev,
- 1 jajce,
- 3 dcl mleka,
- 2 dcl smetane za kuho
         
Priprava: Čebuli olupimo in ju drobno nasekljamo, nato jo v ponvi prepražimo na maslu in dodamo 1,5-2 žlički soli. Ko čebula postekleni, dodamo 500 g mletega mesa in pražimo 10-15 min. Če je potrebno malo zalijemo. 

Pekač premažemo z maslom in v njega nadrobimo 200 g mlincev. Enakomerno razporedimo po pekaču. Mlince prekrijemo s prepraženim mesom in čebulo. V posodi razžvrkljamo 1 jajce, 3 dcl mleka in 2 dcl smetane za kuho. Prelijemo preko mesa. Damo v pečico na 200°C za 10 min. Potrosimo z naribanim sirom in damo nazaj v pečico za še 10 min.

Če želite, da so mlinci mehkejši, jih lahko predhodno poparite. 

Povzeto po: sasina-kuhinja.com

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:



paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica