Nastavitve piškotkov

JEM DOMAČE: HRUŠKOV KOMPOT

SESTAVINE:

1 kg zrelih trdih hrušk (viljamovke)

10 dag sladkorja

1 l vode

klinčki

cimet v skorji

limonina lupina

1 vanilijev sladkor

Hruške operemo, olupimo nato jih očistimo in narežemo na krhlje. V vodo zmešamo sladkor, vanilijev sladkor, klinčke, cimet in limonino lupino. Počakamo, da zavre. Ko mešanica zavre, damo vanjo hruške ter še kuhamo 5 minut. Hruške damo v kozarec in čez prelijemo mešanico, v kateri so se kuhale hruške. Kozarce dobro zapremo in jih zavijemo s krpo/odejo, da se ohladi. Ohlajene prestavimo v shrambo. 

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:



paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54