Nastavitve piškotkov

Domači recepti

JEM DOMAČE: OREHOVE REZINE
Sestavine:  3 jajca 1 lonček sladkorja (2 dl) 1 lonček mleka 1/2 lončka olja  1 lonček pšeničnega zdroba 4 velike žlice ostre moke  1 pecilni prašek 1 lonček mletih orehov 3 olupljena in naribana jabolka 250 mascarpone sira Preliv: 75 gr masla 150 gr čokolade za kuhanje 2 žlici olja Postopek: Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo mleko in olje. Premešamo in nato dodamo pšenični zdrob, moko, pecilni prašek, orehe in naribana jabolka. Pustimo v skledi 10 min, da se masa prepoji, nato vlijemo v namazani in pomokani pekač (30 X 30cm..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  PŠENIČNI ZDROB Z JABOLKI
SESTAVINE: 0,5 l mleka 4 žlice pšeničnega zdroba 5 žlic sladkorja 0,5 kg jabolk   PRIPRAVA: V pol litra mleka dodamo 3 žlice pšeničnega zdroba in 3 žlice sladkorja ter premešamo. Kuhamo dokler se ne zgosti. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarce. Jabolka olupimo in narežemo na kocke, prelijemo z 1 dcl vodle in 2 žlicama sladkorja ter kuhamo, dokler se ne omehčajo. Jabolka spasiramo ter dodamo žlico pšeničnega zdroba ter kuhamo, dokler tekočina ne izhlapi. Dodamo v kozarce ter pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem okrasimo s krhljem jabolke in naribano čo..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: ŠPARGLJEV SLADOLED
Sestavine: 400 gramov ŠPARGLJEV 400 mililitrov mleka 100 gramov sladkorja 6 rumenjakov 100 gramov crème fraiche (lahko je tudi kisla smetana ali mileram) ščepec soli   Priprava: Šparglje narežemo na majhne kose. V slanem kropu jih kuhamo okoli deset minut, potem pa ohladimo v mrzli vodi. Rumenjake in sol zmešamo v gladko zmes, v drugi posodi pa zavremo mleko in sladkor. Zmanjšamo ogenj, v mleko prilijemo rumenjake in neprestano mešamo, da ne nastanejo grudice. Pazimo, da zmes ne zavre. Ko se zgosti, jo odstavimo z ognja, precedimo in ohladimo v ledeni vodni kopeli. ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: POROVA KREMNA JUHA
SESTAVINE: 1 velik por (s kmetije Janžekovič) 1 krompir (s kmetije Dobnikar) sol, poper, česen v prahu voda smetana za kuhanje   PRIPRAVA: Por narežemo na kolobarje, krompir pa na majhne koščke. Por prepražimo na maslu ter dušimo, dodamo krompir in premešamo. Zalijemo z vodo - vode dodamo toliko, da sta krompir in por pokrita. Solimo, popopramo ter kuhamo tako dolgo, dokler ni kuhano. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom, nato dodamo smetano za kuhanje in premešamo. Po želi dodamo še česen v prahu. Povzeto po: www.kulinarika.net   ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KUMARIČNA OMAKA Z KROMPIRJEM
    SESTAVINE:     1 kg kumar 1/2 kg krompirja olje ali mast 1 dl kisle smetane 2 stroka česna goveja ali kostna juha lovorjev list sol poper hrenovke   PRIPRAVA: Kumare olupimo, naribamo na lističe in osolimo. Medtem skuhamo z lovorjevim listem na kocke zrezan krompir in ga odcedimo. V primerni kozici razgrejemo maščobo in v njej pražimo odcejene kumare toliko časa, da vsa voda izpari. Nato pridenemo strt česen, pomokamo, rahlo prepražimo, popopramo in zalijemo z juho. Pridenemo odcejen krompir, ki ga lahko tudi pretl..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KORENČKOVI MUFFINI
SESTAVINE: 200 g moke 250 g korenja 1 pomaranča (lupina in sok) 2 žlički pecilnega praška 1 jajce 150 g sladkorja v prahu 100 ml masla (raztopljenega) 200 g kisle smetane   PRIPRAVA: Korenje operemo, očistimo in naribamo. Primešamo nastrgano pomarančno lupino, sok pomaranče, jajce, sladkor, maslo in smetano. Na koncu dodamo še moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom. Testo nadevamo v pomaščen pekač za mafine in pečemo približno 20 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C. Povzeto po : www.jazk..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KUMARIČNA SOLATA Z JOGURTOM IN ČESNOM
SESTAVINE: 2 kumari 8 žlic gostega jogurta 1 žlička soli 4 stroki česna 1 žlica sesekljanih mešanih zelišč PREDPRIPRVA Kumari olupimo, razpolovimo in razpeškamo. Kumare tanko narežemo in stresemo v večje cedilo. Potresemo jih s soljo in dobro premešamo. Kumare pustimo 4 do 5 ur, lahko pa tudi čez noč, da iz njih izteče grenak sok. PRIPRAVA Kumare oprhamo pod tekočo hladno vodo, temeljito odcedimo in posušimo. Česen olupimo in pretlačimo. Mešana zelišča osmukamo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo posušene kumare, jogurt, pretlačen..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: ČEBULNA MARMELADA
SESTAVINE: 4 velike rdeče čebule 5 žlic olivnega olja prb. 3dl rdečega vina 4 žlice rdečega vinskega kisa 1/2 žličke soli črni poper v zrnu   PRIPRAVA: Kozarčke za vlaganje temeljito operemo in odcedimo. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke lističe.  V večji ponvi ali voku segrejemo olivno olje, na katerega stresemo narezano čebulo. Med mešanjem jo pražimopribližno 6 minut, da upade in se rahlo obarva. Temperaturo znižamo, čebulo pa začinimo s soljo in pražimo vsaj še 10 minut. Čebulo potresemo s sladkorjem in sveže mletim črnim poprom, potem ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: BUČKINA JUHA
SESTAVINE: 1  bučka Hokaido 2 žlici olja 1 čebula 3 stroki česna muškatni orešček, sol, poper jušna kocka ali vegeta 1 dl sladke smetane PRIPRAVA: Bučki odstranimo mehko sredico s semeni in jo skupaj z olupom narežemo na majnše kose. Čebulo in česen olupimo, narežemo in nahitro prepražimo na olju. Nato dodamo na koščke narezano bučo in vse zalijemo z vodo toliko, da so sestavine pokrite. Posolimo in po želji dodamo vegeto ali jušno kocko. Prekuhamo priblizno 20 minut. Ko je kuhano, vse spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo sladko smetano, poper, so..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: BUČKE S PARADIŽNIKOM
SESTAVINE: 500 g bučk 2 čebuli 3 olupljenih paradižnikov 1 šop peteršilja 2 stroka česna 1 čajna žlička timijana 1 čajna žlička rožmarina sol poper 1 žlica olivnega olja 2 žlici drobtin   PRIPRAVA: Bučke, čebulo in paradižnike narežemo na centimeter debele kolobarje ter začinimo s timijanom in rožmarinom. Nasekljamo peteršilj in česen. Zelenjavo izmenično polagamo v dobro pomaščen pekač. Vsako plast zelenjave začinimo. Prelijemo z olivnim oljem, potresemo z drobtinami in ribanim sirom. ..
Preberite več
(0) komentarjev.
paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54