Nastavitve piškotkov

Domači recepti

JEM DOMAČE:  PASTINAKOV ČIPS
SESTAVINE: 4 večji pastinaki sol olje za cvrenje Pastinak operemo, olupimo ter narežemo na tanke rezine. V posodi dobro segrejemo olje. V segreto olje stresemo  pastinakove rezine. Cvremo jih od 2 do 3 minute in jih med cvrenjem večkrat premešamo, da se ne sprimejo. Ocvrte rezine poberemo iz olja in odstavimo na papirnato brisačo, da se odvečno olje odcedi. Pastinakov čips nato stresemo v večjo skledo, posolimo in dobro premešamo. Povzeto po: http://www.okusno.je ·           ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  JABOLČNA PITA
SESTAVINE: 350 g moke 100 g sladkorja 250 g margarine 1 jajce 1 pecilni prašek 1 kg jabolk   V posodi dobro zgnetemo moko, sladkor, margarino, jajce in pecilni prašek. Zavijemo v folijo in damo v hladilnik za približno 30 minut. Medtem olupimo jabolka ter jim dodamo malo cimeta in sladkorja – vse dobro premešamo. V pekač damo 2/3 testa in ga razporedimo po dnu. Nanj položimo naribana jabolka. Preostalo testo natrgamo na majhne koščke in potresemo po jabolkih. Pečemo 30 minut na 180° C. Povzeto po: http://www.mojirecepti.com ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE:  PŠENIČNI ZDROB Z JABOLKI
SESTAVINE: 0,5 l mleka 4 žlice pšeničnega zdroba 5 žlic sladkorja 0,5 kg jabolk   PRIPRAVA: V pol litra mleka dodamo 3 žlice pšeničnega zdroba in 3 žlice sladkorja ter premešamo. Kuhamo dokler se ne zgosti. Pustimo, da se ohladi, nato prelijemo v kozarce. Jabolka olupimo in narežemo na kocke, prelijemo z 1 dcl vodle in 2 žlicama sladkorja ter kuhamo, dokler se ne omehčajo. Jabolka spasiramo ter dodamo žlico pšeničnega zdroba ter kuhamo, dokler tekočina ne izhlapi. Dodamo v kozarce ter pustimo, da se ohladi. Pred serviranjem okrasimo s krhljem jabolke in naribano čo..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: POLNJENI JAJČEVCI
SESTAVINE: 3 srednje veliki jajčevci 30 dag mletega mesa 20 dag naribanega sira 1 dl paradižnikove mezge 1 narezana paprika 1 narezana čebula 1 na lističe narezan paradižnik 1 žlička narezanega peteršilja 1 strok česna, sol, poper PRIPRAVA: Jajčevce olupimo in prerežemo. Izdolbemo jim sredino in jo narežemo na kocke. Zavremo slano vodo ter vsako polovico jajčevca v vodo potopimo za minuto. Vzamemo ven in položimo na namaščen pekač. Čebulo prepražimo in ji dodamo papriko, na kocke narezano sredino jajčevcev ter meso. Vse skupaj prepražimo, da meso potemni in dodamo začimbe ter mez..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: JABOLČNA McPie PITA
Predstavljamo vam še en zanimiv recept naše zveste stranke Nine Laubič. Sestavine: 4 jabolka 1 žlico rjavega sladkorja (oz. po okusu) 1/2 žličke cimeta sok ene mandarine ali limone malo naribanega ingverja 1 žlica koruznega škroba ali pudinga 1 zavitek listnatega testa 2 dcl olja Jabolka olupite in jih zrežite na male kockice. Dodajte vse ostale sestavine (razen testa in olja) in to v nekaj minutah podušite. Proti koncu vmešajte škrob, ki ga pred tem zmešajte v 1dcl vode. Lahko uporabite vanilijev, jagodi ali kateri drug sadni puding. Če želite nevtralen ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: BUČNA PITA
Tale recept nam je zaupala naša zvesta stranka Nina Laubič. Sestavine za testo: okoli 10 dag masla 1 skodelica pirine moke 1 žlica rjavega sladkorja malo soli   Vse sestavine zgnetemo skupaj. Testo naj medtem, ko delate nadev počiva v hladilniku. To zadostuje za pekač s premerom okoli 22cm ali manj. Sestavine za nadev: 3 skodelice bučnega pireja 3/4 skodelice rjavega sladkorja 3 žličke naribanega svežega ingverja 2 žlički mletega cimeta malo soli 1 skodelica smetane za stepanje (lahko nadomestimo s kokosovim mlekom) 3 jajca strok vanilije ..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KUMARIČNA OMAKA Z KROMPIRJEM
    SESTAVINE:     1 kg kumar 1/2 kg krompirja olje ali mast 1 dl kisle smetane 2 stroka česna goveja ali kostna juha lovorjev list sol poper hrenovke   PRIPRAVA: Kumare olupimo, naribamo na lističe in osolimo. Medtem skuhamo z lovorjevim listem na kocke zrezan krompir in ga odcedimo. V primerni kozici razgrejemo maščobo in v njej pražimo odcejene kumare toliko časa, da vsa voda izpari. Nato pridenemo strt česen, pomokamo, rahlo prepražimo, popopramo in zalijemo z juho. Pridenemo odcejen krompir, ki ga lahko tudi pretl..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KORENČKOVI MUFFINI
SESTAVINE: 200 g moke 250 g korenja 1 pomaranča (lupina in sok) 2 žlički pecilnega praška 1 jajce 150 g sladkorja v prahu 100 ml masla (raztopljenega) 200 g kisle smetane   PRIPRAVA: Korenje operemo, očistimo in naribamo. Primešamo nastrgano pomarančno lupino, sok pomaranče, jajce, sladkor, maslo in smetano. Na koncu dodamo še moko, ki smo jo zmešali s pecilnim praškom. Testo nadevamo v pomaščen pekač za mafine in pečemo približno 20 minut v predhodno segreti pečici na 180 °C. Povzeto po : www.jazk..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: KUMARIČNA SOLATA Z JOGURTOM IN ČESNOM
SESTAVINE: 2 kumari 8 žlic gostega jogurta 1 žlička soli 4 stroki česna 1 žlica sesekljanih mešanih zelišč PREDPRIPRVA Kumari olupimo, razpolovimo in razpeškamo. Kumare tanko narežemo in stresemo v večje cedilo. Potresemo jih s soljo in dobro premešamo. Kumare pustimo 4 do 5 ur, lahko pa tudi čez noč, da iz njih izteče grenak sok. PRIPRAVA Kumare oprhamo pod tekočo hladno vodo, temeljito odcedimo in posušimo. Česen olupimo in pretlačimo. Mešana zelišča osmukamo in drobno sesekljamo. V skledi zmešamo posušene kumare, jogurt, pretlačen..
Preberite več
(0) komentarjev.
JEM DOMAČE: ČEBULNA MARMELADA
SESTAVINE: 4 velike rdeče čebule 5 žlic olivnega olja prb. 3dl rdečega vina 4 žlice rdečega vinskega kisa 1/2 žličke soli črni poper v zrnu   PRIPRAVA: Kozarčke za vlaganje temeljito operemo in odcedimo. Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke lističe.  V večji ponvi ali voku segrejemo olivno olje, na katerega stresemo narezano čebulo. Med mešanjem jo pražimopribližno 6 minut, da upade in se rahlo obarva. Temperaturo znižamo, čebulo pa začinimo s soljo in pražimo vsaj še 10 minut. Čebulo potresemo s sladkorjem in sveže mletim črnim poprom, potem ..
Preberite več
(0) komentarjev.
paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54