Nastavitve piškotkov

JEM DOMAČE: BUČNA PITA

Tale recept nam je zaupala naša zvesta stranka Nina Laubič.

Sestavine za testo:

  • okoli 10 dag masla
  • 1 skodelica pirine moke
  • 1 žlica rjavega sladkorja
  • malo soli

 

Vse sestavine zgnetemo skupaj. Testo naj medtem, ko delate nadev počiva v hladilniku. To zadostuje za pekač s premerom okoli 22cm ali manj.

Sestavine za nadev:

  • 3 skodelice bučnega pireja
  • 3/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 3 žličke naribanega svežega ingverja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • malo soli
  • 1 skodelica smetane za stepanje (lahko nadomestimo s kokosovim mlekom)
  • 3 jajca
  • strok vanilije

 

Bučo najprej operite in prerežite, saj se uporabi cela, brez lupljenja. Narežite jo na kose in jo rahlo pokuhate. Prekuhano bučo date v blender in zmeljite v kašo. Ko je kaša pripravljena, naredite nadev. Sestavine za nadev zmešajte skupaj.

Testo razporedite po pekaču, pustiti je treba visoke robove. Testo približno 10-15 minut pečite pri 180°C. Nato nanj vlijete nadev. Pečite še kakšno uro.

Pito lahko postrežete z eno žlico stepene sladke smetane. 

Povzeto po: www.ninalaubic.blogspot.com

 

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:



paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54