Nastavitve piškotkov

JEM DOMAČE: KUMARIČNA OMAKA Z KROMPIRJEM

 

 

SESTAVINE:

 

 

1 kg kumar

1/2 kg krompirja

olje ali mast

1 dl kisle smetane

2 stroka česna

goveja ali kostna juha

lovorjev list

sol

poper

hrenovke

 

PRIPRAVA:

Kumare olupimo, naribamo na lističe in osolimo. Medtem skuhamo z lovorjevim listem na kocke zrezan krompir in ga odcedimo. V primerni kozici razgrejemo maščobo in v njej pražimo odcejene kumare toliko časa, da vsa voda izpari. Nato pridenemo strt česen, pomokamo, rahlo prepražimo, popopramo in zalijemo z juho. Pridenemo odcejen krompir, ki ga lahko tudi pretlačimo, čisto na koncu pa še kislo smetano. Posebaj skuhamo še hrenovke in jih narežemo na majhne kocke, ter jih dodamo k jedi.


 

 

Povzeto po : www.kulinarika.net

 

 

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:



paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54