Nastavitve piškotkov

JEM DOMAČE: OREHOVE REZINE

Sestavine: 

3 jajca

1 lonček sladkorja (2 dl)

1 lonček mleka

1/2 lončka olja 

1 lonček pšeničnega zdroba

4 velike žlice ostre moke 

1 pecilni prašek

1 lonček mletih orehov

3 olupljena in naribana jabolka

250 mascarpone sira

Preliv:

75 gr masla

150 gr čokolade za kuhanje

2 žlici olja

Postopek:

Jajca in sladkor penasto zmešamo, dodamo mleko in olje. Premešamo in nato dodamo pšenični zdrob, moko, pecilni prašek, orehe in naribana jabolka. Pustimo v skledi 10 min, da se masa prepoji, nato vlijemo v namazani in pomokani pekač (30 X 30cm). Pečemo 30-35 min, ohladimo v pekaču in ohlajeno premažemo z mascarpone sirom. Na koncu prelijemo s čokoladnim prelivom. Počakamo da se preliv strdi in ohladi, nato narežemo na male kose in poljubno okrasimo.

       

Recept: Društvo kmetic Slovenska Bistrica

 

 

 

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:



paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54