Nastavitve piškotkov

JEM DOMAČE: ŠPARGLJEV SLADOLED

Sestavine:

400 gramov ŠPARGLJEV
400 mililitrov mleka
100 gramov sladkorja
6 rumenjakov
100 gramov crème fraiche (lahko je tudi kisla smetana ali mileram)
ščepec soli

 

Priprava:


Šparglje narežemo na majhne kose. V slanem kropu jih kuhamo okoli deset minut, potem pa ohladimo v mrzli vodi.

Rumenjake in sol zmešamo v gladko zmes, v drugi posodi pa zavremo mleko in sladkor. Zmanjšamo ogenj, v mleko prilijemo rumenjake in neprestano mešamo, da ne nastanejo grudice. Pazimo, da zmes ne zavre. Ko se zgosti, jo odstavimo z ognja, precedimo in ohladimo v ledeni vodni kopeli.

S kuhinjskim mešalnikom jajčno kremo, crème fraiche oziroma smetano in šparglje spasiramo v pire. Posodo pokrijemo in čez noč postavimo v zamrzovalnik.

Postrežemo z nekaj kapljicami bučnega olja.

Povzeto po siol.net

 

Oznake: šparglji, sladoled,

Dodaj komentar

Vaše ime:

E-mail naslov:

Naslov:

Komentar: Opomba: HTML ni preveden!

Prepišite kodo v spodnji obrazec iz slike:



paymethods

Za vsebino informacij je odgovoren Razvojno informacijski center Slovenska Bistrica.
Organ upravljanja Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.
Politika razvoja podeželja 2007-2013

© 2013 RIC Slovenska Bistrica     Izdelava spletnih strani Aliansa54