JemDomace BLOG

Domači recepti iz lokalno pridelanih sestavin

JABOLKA

Jabolko na dan, odžene zdravnika stran, pravi star pregovor.

Za popolno zdravje jih boste sicer potrebovali nekaj več, vendar naj vam to ne vzame poguma. Jabolka krepijo srce in ožilje ter varujejo pred rakom. Pospešujejo tudi presnovo in odvajajo vodo iz telesa. Redno uživanje več­jih količin jabolk, zlasti domačih in neškropljenih, pomaga pri razstrupljanju in regeneraciji organizma. Največ koristnih sestavin je v lupini, največ vitamina C pa okoli peščišča, ki pa ga po navadi ne pojemo. Prav tako so jabolka bogata s kalijem, kalcijem, magnezijem, železom in fosforjem. Vsebujejo pa tudi jod, ki ga je največ v peščišču. Prav tako znižujejo krvni tlak ter raven holesterola in maščob v krvi, krepijo imunski sistem, srce in ožilje, uravnavajo količino sladkorja v krvi, krepijo žile čistijo prebavila in krepijo dlesni.

Jem Domace

Na vrh